Народження дитини в Білорусії громадянкою України Консультації педіатра


Різне / Понедельник, Февраль 20th, 2017
Ротару :В 70 лет выгляжу на 45 благодаря простой методике...
Почему все аптеки молчат? Грибок ногтя боится как огня дешевого...
Алкоголику вместо кодирования подсыпьте незаметно 3-4 капли обычной…
Соломія Вітвіцька: живіт втягнувся за добу, вийшло 22 кг жиру! Їла це ...
Заросли папиллом на шее и в подмышках - признак наличия у вас...

Закони

Пам’ятка для громадянок України щодо виплати допомоги при народженні дитини

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 315 від 21 квітня 2005 року (зі змінами, внесеними згідно з Постановами Кабінету Міністрів України № 311 від 15.03.06 та № 503 від 12.04.06), громадянка України, яка постійно проживає (зареєстрована — має прописку) в Україні, і при цьому народила дитину під час тимчасового перебування за межами України, має право на оформлення в Україні збільшеного одноразової допомоги при народженні дитини в розмірі 8,5 тис. грн. Для призначення одноразової допомоги при народженні дитини в таких випадках необхідно подати легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, видані іноземними компетентними органами.

Застрахованим особам допомога призначається і виплачується за основним місцем роботи. У разі якщо один з батьків (усиновитель, опікун) на день народження дитини застрахований в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, допомога виплачується за місцем роботи застрахованої особи.

Особам, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, одноразова допомога при народженні дитини призначається і виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем їх постійного проживання в Україні.

Таким чином, громадянки України, які постійно проживають (зареєстровані) в Україні і народили дитину під час тимчасового перебування на території Туреччини, мають право звертатися до компетентних органів на території України із заявою щодо оформлення збільшеного одноразової допомоги при народженні дитини.

Передумови для отримання такої допомоги полягають в наступному:

1. народження дитини після вступу в силу згаданою Постановою Кабінету Міністрів України

2. громадянка України, яка народила дитину, належна постійно проживати в Україні. У разі оформлення громадянці України документів щодо постійного проживання в Турецькій Республіці, збільшене одноразова допомога не надається.

З метою отримання допомоги необхідно подати в вищезазначені органи, які будуть платити допомогу документи про народження дитини (турецькою мовою Mernis Dogum Formu) видані турецькими компетентними органами.

Дані документи повинні бути засвідчені в установленому порядку.

Порядок засвідчення документів на території Туреччини.

1. Виданий турецьким органом реєстрації населення (Nüfus Müdürlü ü) документ про народження дитини необхідно перевести на українську мову в бюро перекладів.

2. Переклад повинен бути скріплений з оригіналом документа про народження та засвідченому турецьким нотаріусом.

3. Після цього на оригіналі документа юридичним управлінням губернаторства (Valilik) відповідної турецької провінції проставляється штамп Апостиль (Apostille).

У разі наявності питань просимо звертатися до консульського відділу Посольства України в Туреччині (0312 — 440 52 89) або Генерального консульства України в Стамбулі (0212- 662 25 41).

УВАГА. Одноразова допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через

6 календарних місяців з дня народження дитини.

Посольство України в Туреччині

Материнський капітал для іноземних громадян

(5 голосів, середній: 5,00 з 5)

Loading.

Сьогодні ми розповімо вам історію однієї нашої читачки про те, як вона отримувала материнський капітал в Росії. Нагадаємо, що ви завжди можете поділитися з нами вашими історіями. Головна умова, щоб історія була пізнавальною, корисною і унікальною. Надіслати свою історію ви можете через форму зворотного зв’язку. Не соромтеся, пишіть нам, можливо саме ваша історія допоможе нашим читачам уникнути помилок в житті.

Народження дитини в Білорусії громадянкою України Консультації педіатра

Материнський капітал — тема, що хвилює багатьох читачів, особливо тих, у кого з’явився другий і наступні діти в період з 01.01.2007 по 31.12.2016 роки (неважливо де). Отже, якщо ви, а також ваші діти були іноземними громадянами, але отримали громадянство Російської Федерації, при цьому другий і наступні діти народилися в період з 01.01.2007 по 31.12.2016 роки, то ви маєте право на отримання материнського капіталу. Для цього, після отримання громадянства на себе і дітей і одержання паспортів, необхідно здійснити наступні кроки.

  • Звернутися в ФМС з нотаріально завіреними свідоцтвами про народження дітей і попросити поставити відмітку про громадянство дитини в нотаріально завірену копію (якщо немає російської сторінки, то буде потрібно переклад свідоцтва), з собою слід взяти і оригінали цих документів,
  • Зробити реєстрацію за місцем проживання або перебування собі.
  • Зателефонувати до Пенсійного фонду Росії і уточнити прийомні дні з питань материнського капіталу. Адреса і кабінет можна дізнатися на офіційному сайті ПФР або дізнатися також по телефону.
  • У приймальний день необхідно прийти в зазначений кабінет з наступним пакетом документів:
  • — Оригінал і копія паспорта (копію слід зняти зі сторінок 2, 3, 5, 14, 17)

    Ротару :В 70 лет выгляжу на 45 благодаря простой методике...
    Почему все аптеки молчат? Грибок ногтя боится как огня дешевого...
    Алкоголику вместо кодирования подсыпьте незаметно 3-4 капли обычной…
    Соломія Вітвіцька: живіт втягнувся за добу, вийшло 22 кг жиру! Їла це ...
    Заросли папиллом на шее и в подмышках - признак наличия у вас...

    — Свідоцтво про народження дитини та нотаріально завірена копія свідоцтва про народження з оригінальною відміткою Федеральної міграційної служби (червона печатка) про громадянство дитини + копія нотаріально завіреної копії свідоцтва про народження дитини з відміткою про громадянство (так на кожну дитину)

    — Свідоцтво про тимчасову реєстрацію (якщо в паспорті на 5 стор. Відсутня відмітка про реєстрацію за місцем проживання) + копія

    — Свій СНІЛС (якщо є).

  • Співробітниця ПФР при вас заповнить заяву, звірившись з даними оригіналів документів, і роздрукує його. Особлива увага приділяється зміні прізвища, тому слід бути готовою перерахувати, які прізвища були у вас і, коли ви їх міняли, а також озвучити причину зміни прізвища.
  • Якщо у дітей є повторні метрики, тоді вам потрібно буде написати пояснювальну чому (співробітниця ПФР вам в цьому допоможе, підкаже, що і як писати, а вам потрібно взяти з собою довідки, якщо змінювався батько або ще щось подібне відбувалося, щоб пояснити причину. Якщо зміна була через помилки або нечіткою друку, то причиною буде «псування»).
  • Співробітниця ПФР видасть роздруковане заяву, його слід уважно вивчити, звірити всі дані і підписати.
  • Натомість вам видадуть розписку про прийом документів.
  • Приблизно через місяць, вам прийде лист (на вказану вами адресу) про рішення по материнському капіталу із зазначенням дня, коли необхідно підійти за сертифікатом.
  • У зазначений день необхідно підійти з документами (паспорт, свідоцтва про народження дітей, реєстрація за місцем проживання / перебування, розписка про прийом документів ПФР, лист — повідомлення) і отримати сертифікат на материнський капітал.
  • Черг практично немає, співробітниці привітні — в загальному одне задоволення. Якщо відсутні якісь копії документів, вони можуть вам їх роздрукувати. По телефону співробітники ПФР дають хороші, розгорнуті консультації.

    Не важливо, яке у вас в даний момент громадянство, скільки у вас дітей. Головне, щоб в період з 2007 року по 2016 рік у вас народився другий і наступні діти — в цьому випадку, ви можете сміливо отримувати громадянство Російської Федерації, оформляти його своїм дітям і претендувати на материнський капітал. Нижче наведемо таблицю, в якій ви можете побачити зміни, які відбувалися з розміром материнського капіталу за минулі роки.

    Ріелтерські послуги в Мінську

    Хто може отримати посвідку на проживання в Білорусі?

    Іноземці, купуючи квартири в Білорусі, часто задають питання про можливість отримання посвідки на проживання.

    Треба розуміти, що сама по собі покупка нерухомості в Білорусі не дає Вам права на отримання виду на проживання.

    Вид на проживання отримує іноземець, який досяг шістнадцятирічного віку і отримав в установленому порядку дозвіл на постійне проживання.

    Згідно ст. 53 Закону РБ від 4 лютого 2010 року №105-З «Про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства в Республіці Білорусь», дозвіл на постійне проживання видається іноземцям. які:

  • Є близькими родичами громадян РБ, які постійно проживають в РБ
  • Є особами, яким надано статус біженця або притулок в РБ
  • Мають право на возз’єднання сім’ї
  • Прожили на законних підставах в РБ останні сім і більше років
  • Мають підстави для набуття громадянства РБ в порядку реєстрації
  • Складалися раніше в громадянство РБ
  • Є працівниками і фахівцями, в яких потребують організації РБ
  • Мають винятковими здібностями і талантом або мають видатні заслуги перед РБ, високі досягнення в області науки, техніки, культури і спорту
  • Є іноземними інвесторами, котрі вклали інвестиції в розмірі не менше ста п’ятдесяти тисяч євро в об’єкти інвестиційної діяльності на території РБ
  • Є етнічними білорусами або їх кровними родичами по прямій низхідній лінії: дітьми, онуками, правнуками, народженими за межами сучасної території РБ.
  • Дозвіл на постійне проживання може бути видано іншим іноземцям, не зазначених у цій статті, на підставі рішення Ради Міністрів РБ за погодженням з Президентом РБ.

    Право на возз’єднання сім’ї мають:

  • Чоловік (дружина),
  • Неповнолітні діти і усиновлені (удочеріння),
  • Не перебували і не перебувають у шлюбі діти і усиновлені (удочеріння) старше вісімнадцяти років,
  • Непрацездатні батьки та усиновителі,
  • Ті, хто має запрошення відповідно від дружини (чоловіка), батьків, усиновителів, дітей, усиновлення (удочеріння), які є громадянами РБ або іноземцями, які постійно проживають в РБ.

    В окремих випадках право на возз’єднання сім’ї може бути надано іншим родичам громадян РБ і іноземців, які постійно проживають в РБ. при наявності у особи, яка запрошує або іноземця, який звернувся із заявою про видачу дозволу на постійне проживання, достатніх житлових умов. а також у особи, яка запрошує законного джерела отримання доходів. забезпечують йому, членам його сім’ї (чоловіка (дружини), дітям, усиновлення (удочеріння), які не досягли вісімнадцяти років, підопічним) і іноземцю, який звернувся за видачею дозволу на постійне проживання, прожитковий мінімум, встановлений в РБ, на період розгляду заяви.

    Повторюся, це теорія. Вона, як відомо, з практикою може розходитися.